Basisinformatie beleggen

Wil je vermogen opbouwen dan ontkom je er niet aan om te beleggen. Maar als je nog geen enkele kennis hebt over beleggen, waar moet je dan beginnen?

Onderstaande gids is geschreven voor echte beginners op het vlak van beleggen. Ik ga expres nog niet in op de vraag hoe je kan beleggen. Leer eerst over de belangrijkste onderwerpen rondom beleggen voordat je daadwerkelijk begint met beleggen.

Beleggen in de aandelenmarkt

Ken je de basisprincipes van beleggen al en wil je juist weten hoe je kan starten met beleggen? Lees dan de snelgids starten met beleggen.

Beleggen is een beetje te vergelijken met autorijden. Je kan rijlessen nemen zodat je weet hoe je een auto moet bedienen. Echter, als je de verkeersregels niet kent dan ben je niet alleen een gevaar voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers.

Bij beleggen ben je vooral een gevaar voor jezelf. Neem daarom jezelf in bescherming en leer de theorie voordat je in de praktijk aan de slag gaat.

Leer wat beleggen is en wat de risico’s zijn

Onderstaande is de belangrijkste achtergrondinformatie die je mijns inziens moet hebben voordat je begint met beleggen.

Wat is beleggen

Leer eerst wat beleggen überhaupt is voordat je eraan begint. Lees wat is beleggen.

Verschil tussen sparen en beleggen

Beleggen wordt vaak als alternatief voor sparen genoemd. Leer wat de verschillen zijn tussen sparen en beleggen. Lees het artikel de verschillen tussen sparen en beleggen.

Waar kan je in beleggen

Beleggen is een eigenlijk een breed begrip, in de zin dat het niet over een enkel product gaat. Leer wat de verschillende producten zijn waar je zoal in kan beleggen. Lees het artikel waar kan je in beleggen.

Stel jezelf de volgende vragen na het lezen. Spreekt een van deze producten je al aan? Begrijp je de verschillende producten en wat de verschillen ertussen zijn?

De risico’s van beleggen

Bij beleggen wordt bijna altijd wel gesproken over risico. Bijna elk beleggingsproduct gaat vergezeld met de waarschuwing ‘Beleggen brengt risico’s met zich mee’.

Word niet bang dat beleggen risicovol is, maar leer wat die risico’s precies zijn. Pas als je weet wat de risico’s zijn, kan je een weloverwogen keuze maken of je dat risico wilt nemen. Lees het artikel de risico’s van beleggen.

Hoe verdien je geld met beleggen

De hamvraag is natuurlijk: hoe verdien je eigenlijk geld met beleggen? Leer op welke verschillende manier je geld kan verdienen met beleggen. Lees het artikel hoe verdien je geld met beleggen.

Aangezien beleggen gepaard gaat met risico’s is het ook goed om te weten hoe je potentieel geld kan verliezen met beleggen. Lees het artikel hoe verlies je geld met beleggen.

Starten met beleggen

Nu je wat basisinformatie over beleggen hebt, kan je een weloverwogen keuze maken of beleggen iets voor jou is. Indien je (nog steeds) wilt beleggen, lees dan hoe je kan starten met beleggen.