Deze website wordt momenteel nog opgezet. Zodra een artikel klaar is, voeg ik deze meteen toe. Het is echter work in progress, dus nog niet alle content is al live. Mocht je het idee hebben dat er bepaalde artikelen missen of dat de website nog kaal oogt, dan dat klopt dus. Wordt aan gewerkt šŸ™‚

Focus op geld

De website moneyfocus.nl is opgezet omdat ik me sinds een paar jaar intensiever met geldzaken bezig houd. Vooral de vraag hoe ik mijn spaarcenten beter kan investeren heeft mijn volledige aandacht getrokken.

Momenteel kost mijn spaargeld mij namelijk geld. De rente nadert de 0% terwijl de belastingdienst denkt dat ik tussen de 1,935% en 5,6% rendement behaal. De belastingdienst rekent doodleuk 30% belasting over dat fictieve rendement waardoor mijn spaargeld mij letterlijk geld kost.

De overheid is waarschijnlijk de enige legale maffia in de wereld.

Investeren voor vermogensgroei

Waarom heb ik mijn geld niet anders gebruikt om meer rendement te behalen? In beleggen heb ik me te weinig verdiept en eerlijk gezegd was er ook een beetje angst.

Net voordat de internetbubbel eind jaren 90 barste, ben ik begonnen met beleggen. Mijn eerste kennismaking met beleggen leidde meteen tot aardig wat verliezen waardoor ik lange tijd slechts sporadisch belegde. De angst zat er namelijk wel even in.

Geld laten groeien door te investeren

Nu realiseer me dat de enige manier om te rentenieren toch echt investeren is. Met andere woorden, mijn geld moet geld maken. Je moet alleen wel weten wat je doet. Dat je weet hoe je een aandeel of fonds kan kopen, maakt je nog geen succesvolle belegger.

Gelukkig is er tegenwoordig veel meer informatie over investeren te vinden dan pakweg twintig jaar geleden. Financieel onafhankelijk worden is ook populairder geworden. Er is hierdoor veel meer informatie beschikbaar waardoor je zelf minder hoeft uit te zoeken.

Volg MoneyFocus

Populaire social media iconen

Zoals gezegd, er komt meer content op de website over investeren, persoonlijke financiƫn en financieel onafhankelijk worden.

Hou de website in de gaten. Volg MoneyFocus op Facebook, Twitter en Pinterest en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Mr. MoneyFocus

Beelden
Designed by Freepik | Designed by natanaelginting / Freepik