Over MoneyFocus

Leuk dat je deze website bezoekt! Hopelijk leer je hier nieuwe dingen over geld zodat je verstandiger met geld omgaat en je geld voor je laat werken.

Groen geld shoppen

Focus op Geld

De focus van de website is… geld. Verrassend, hè? 🙂 Het is jammer dat er zo weinig financiële websites zijn die zich specifiek op vrijgezellen richten, ondanks dat dit een grote en groeiende groep is in Nederland. Vandaar dat ik deze website begonnen ben.

Geld is een van de belangrijkste zaken in de wereld, ook voor mensen die niet materialistisch zijn ingesteld. Op school, zelfs in het hoger onderwijs, leer je echter bar weinig over praktische geldzaken. Het is dan ook niet zo vreemd dat het merendeel van de mensen niet weet hoe je met geld nog meer geld kan verdienen.

Zelf zat ik ook in dat schuitje dat ik te lang mijn geld niet voor me heb laten werken. Pas op latere leeftijd heb ik me daar in verdiept. Ik kwam tot de conclusie dat ik mijngeld gewoon heb laten rotten, terwijl er manieren zijn om met geld nog meer geld te verdienen. Door te beleggen bijvoorbeeld kan je je geld laten groeien.

Beleggen? Is dat niet risicovol? Dat blijkt dus wel mee te vallen, zolang je maar weet wat je doet. En dat laatste is de kennis die bij heel veel mensen ontbreekt, ik inclusief.

Met MoneyFocus probeer ik de mensen meer bij te leren over geldzaken. In het bijzonder focus ik me op geldzaken als persoonlijke financiën, geld besparen en investeren door te beleggen.

Persoonlijke info

Ik ben Mr MoneyFocus, maar het zal je niet verbazen dat het niet mijn echte naam is. Momenteel werk ik nog voor een werkgever en ik heb liever niet dat die weet dat ik eigenlijk bezig ben met plannen om vroeg met pensioen te gaan.

Cocktail op tropisch eiland

Zelf ben ik een vrijgezelle veertiger zonder kids die sinds een paar jaar pas begonnen te werken aan financiële onafhankelijkheid. Kijkend naar anders FO bloggers, die vaak toch ergens in de 20 of 30 zitten, zit ik niet in een vergelijkbare levensfase of situatie. De tijdspanne om passief inkomen op te bouwen is veel korter en de vraag is, ga ik dat wel halen nu ik zo laat begonnen ben?

Daarnaast is de situatie van een partner hebben niet op mij van toepassing. Ik moet het op slechts een inkomen rond zien te breien. Kinderen heb ik gelukkig niet, dus met die geldverslindende en krijsende ellendelingen hoef ik geen rekening te houden. Voor de ultra gevoeligen onder ons, dit was natuurlijk een grap. Behalve het feit dat ik daadwerkelijk geen kinderen heb – en dat ik eigenlijk ook niet zo gesteld ben op kinderen 🙂 Bespaartip: Neem geen kinderen!

In het dagelijks leven heb ik een kantoorbaan met een redelijk inkomen. Ik heb gelukkig nooit een baan genomen die ik niet leuk vind, dus mijn huidige werk doe ik met plezier. Werken heb ik eigenlijk nooit vervelend gevonden. De verplichting wel. Vandaar dat ik toch liever financieel onafhankelijk ben.

Mocht je vragen, suggesties of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met me op!

Heel veel plezier met het lezen van de verschillende artikelen!

Disclaimer

Helaas, hoewel ik een hekel heb aan juridische praat moet ook ik soms juridisch doen. Ik ben weliswaar afgestudeerd in finance aan een universiteit en beleg al sinds die tijd, maar ik ben (nog) geen financieel adviseur. Lees ook mijn disclaimer daarover. Ik vertel over mijn persoonlijke ervaringen. Het is jouw eigen keuze wat je met die informatie doet.

Mijn Investeringen

Ik investeer in:

  • Aandelen
  • ETFs
  • (Deposito) spaarrekening

Ik gok weleens met:

  • Opties

Ik beleg NIET in:

  • Goud
  • Valuta
  • Bitcoins
  • IPO’s
  • Crowdfunding
  • Obligaties